HALAL HARAM dalam Kepenggunaan Islam Semasa / Editor Suhaimi Ab Rahman; Mohammad Aizat Jamaludin
-
| | | HALAL HARAM dalam Kepenggunaan Islam Semasa. |
| xii, 252 pages : illustrations ; 24 cm. | Pengenalan kepenggunaan Islam -- Pembangunan konsep kepenggunaan Islam -- Sumber asas penentuan halal haram terhadap bahan gunaan -- Sumber alternatif dalam penentuan halal haram barangan gunaan -- Kaedah fidh dalam penentuan halal haram barangan gunaan -- Kriteria makanan yang baik dan buruk menurut perspektif kepenggunaan Islam -- Makanan kosher menurut perspektif kepenggunaan Islam -- Kaedah penentuan lemak khinzir dalam produk makanan -- Sumber haiwan dalam pemprosesan makanan dan bioteknologi moden -- Perubatan halal -- Gelatin halal -- Produk kosmetik halal -- Produk pewarna rambut halal -- Bahan alternatif untuk produk kosmetik dan dandanan diri yang halal -- Kopi luwak. | ISBN 9789673442683. | | 1. Islamic ethic 2. Consumer protection (Islamic law) 3. Islam - Customs and practices.I. Suhaimi Ab Rahman II. Mohammad Aizat Jamaludin III. Title | Control No. : 26260 | | Library : UiTM Shah Alam |
| Accn No. | Item Status | Add Id | Location | SMD | Item Category | 1025657 | Issued | | PERPUSTAKAAN TUN ABDUL RAZAK(P1) | (D200) - ISLAMIC LAW | RAK TERBUKA (OPEN SHELVES) |
|
|
|